Kartoffelsuppe

En lækker og cremet kartoffelsuppe til de kolde efterårs- og vinterdage. Suppen er god og fyldig, så den mætter godt. Samtidig smager den så godt, at selv min dreng, som ellers hader alle slags kartofler, spiser denne suppe med velbehag. Den er dejlig nem at lave og færdig på tre kvarter, hvis man kan få ungerne til at hjælpe med skrælningen.

Opskriften er endnu en fra Jamie Oliver, som med få men godt sammensatte ingredienser forstår at få noget simpelt til at smage godt og også se godt ud. Det sidste er ofte mindst lige så vigtigt som smagen. En tam, kedelig og lidt bleg kartoffelsuppe sælger altså ikke så godt som denne udgave med lidt kulør og glade farver.

Man kan vælge at lade kartoflerne være i små tern eller man kan blende suppen. Det er min erfaring, at den ryger bedre ned, hvis den er blendet og samtidig giver det en bedre fordeling af smagen. Hvis den ikke er blendet, har den en mere “klar suppe med fyld”-agtig konsistens.

 

Fyldig og cremet kartoffelsuppe

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter

Ingredienser

  • Olivenolie til stegning
  • 1 løg
  • 1 stilk bladselleri
  • 2 gulerødder
  • 1 porre
  • 1 1/2 kg kartofler
  • 1/2 spidskål (ca. 250 g)
  • 1 spsk merian
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 liter grøntsagsbouillon (2 terninger)
  • 1 velsmagende pølse
  • 1 lille bundt bredbladet persille

Sådan gør du

  • Snit løg, selleri, porre og gulerødder. Steg dem i en stor gryde ved lav varme i lidt olivenolie i 10 minutter indtil de er lidt bløde.
  • Tilsæt de snittede kartofler og spidskål og drys med merian, salt og peber. Hæld bouillon over og lad det hele simre i 20 minutter uden låg. Tilsæt en smule ekstra vand undervejs, hvis grøntsagerne ikke er dækket af bouillonen.
  • Skær pølsen i tynde skiver og steg dem i lidt olivenolie på en pande.
  • Når kartoflerne er bløde, pureres suppen med en stavblender.
  • (Vil du ikke blende suppen tages nogle af grøntsagerne i stedet fra og mases blidt, inden de kommer tilbage i suppen)
  • Server med de stegte pølser og pynt med frisk bredbladet persille.

Noter

Pølsen kan være alt fra en god grillpølse til en almindelige spegepølse, en god oksespegepølse, en chorizo eller nogle af de mange spegepølser med krydderier eller jalapenos. Det gør ikke noget, at pølsen har lidt smag.
Hvis skiverne er lidt store, skæres de i kvarte inden servering.

 

Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.