Tag en tærtedej, bløde løg, stegt bacon og lidt italiensk ost og bland. I løbet af ingen tid har man en af de bedste tærter, jeg nogensinde har smagt. Alene navnet “karamelliseret løg og bacon” lyder fantastisk.
Jeg brugte retten til sammenskudsgilde med forældrene i 3C, hvor den forsvandt i løbet af ingen tid. Der var nok andre, der også elsker bacon.
Tærten er dejlig nem at lave og nem at have med, så det er bestemt ikke sidste gang, den anvendes til sammenskudsgilde. Det er også en super god ret til f.eks. en picnic. Den smager nemlig også godt kold.
Der er mange måder at gøre dette til en nem ret; brug en færdig tærtedej og stegt bacon. Så går der ikke meget tid med madlavningen en dag, hvor man også skal nå en helt masse andet, fordi man skal til komsammen. Men har man lyst til at trylle lidt og vise sine overlegne færdigheder i køkkenet frem, er der også god mulighed for at lave sin egen tærtedej, stege den håndskårne røgede bacon helt perfekt, rive baconen i små perfekte stykker og bruge sine egne krydderier fra haven – og inden nogen spørger, så brugte jeg en færdig tærtedej og blærede mig med resten…
Bløde løg.
Oldemors hemmelighed til perfekte bløde løg er lav varme og masser af tålmodighed. Sæt løgene over ½ time før de skal bruges og steg dem ved lav varme, så får de en god farve uden at branke og bliver stadig bløde og lækre.
Har man ikke tålmodigheden eller tiden, kan man “snyde” lidt med de bløde løg: Lad løgene opsuge det meste af fedtet og tilføj så et drys sukker, en smule vand og evt. en sjat soya og steg løgene ved svag varme til vandet er fordampet.
Karamelliseret løg og bacon tærte
Ingredienser
- 4 tykke skiver røget bacon (eller en hel pakke)
- 4 løg
- 1 ½ spsk frisk timian
- ½ tsk sukker
- Groft salt og friskkværnet peber
- 250 g ricottaost
- 2 æggeblommer
- ½ dl parmesan
- 1 tærtedej*
- Blandet grøn salat
Sådan gør du
- Skær bacon i ca 1 cm tykke skiver og steg dem sprøde. Efterlad lidt baconfedt på panden. Lad bacon køle af på køkkenrulle og riv bacon i mindre stykker.
- Steg løg i skiver ved mellem varme indtil de begynder at blive brune. Tilføj et drys sukker, lidt salt og 1 spsk frisk timian og steg videre ved lav varme i ca. 20 minutter.
- Bland ricotta, æggeblommer og 1/2 dl revet parmesan og krydr med ½ spsk frisk timian og salt og peber.
- Fordel tærtedejen i et fad og læg ricottablandingen i fadet. Fordel de bløde løg og drys med 1 spsk revet parmesan. Fordel bacon ovenpå.
- Tærten bages ca. 30-35 minutter ved 180°C indtil kanterne er gyldenbrune. Serveres med grøn salat.
Noter
Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk