Jeg laver nรฆsten altid min egen italienske krydderiblanding, fordi jeg sรฅ har helt styr pรฅ smagen. Det er super nemt, fordi jeg allerede har alle ingredienserne i krydderiskuffen.
Den italienske krydderiblanding er perfekt til alle italienske pasta- og pizzaretter, men ogsรฅ til gryderetter, pastasalat, brรธd og ja, nรฆsten hvad som helst, der skal have et lille pift af den helt specielle italienske smag.
Tรธrrede krydderier
Jeg bruger oftest bare tรธrrede krydderier og blander dem til lejligheden i en lille skรฅl. Men denne italienske krydderiblanding bruger jeg i sรฅ mange retter, at jeg altid laver en stรธrre portion og gemmer den i en godt brugt bรธtte fra urtekram (sรฅ slipper jeg for at lave et mรฆrkat). Men har man et glas med lรฅg, kan blandingen nemt gemmes i det. Husk dog at lave et lille mรฆrkat til hvert glas, hvis man har flere.

Om at tรธrre sine egne krydderier
Jeg har en lille krydderihave med timian, oregano, salvie og rosmarin. Nรฅr det er ved at vรฆre sent pรฅ sommeren og nรฅr oreganoen blomstrer, er det en god ide at tรธrre krydderierne, sรฅ man har til hele vinteren. Det er mest for sjov, men det er ogsรฅ ret lรฆkkert at servere sine egne krydderier fra kรธkkenhaven.
Og sรฅ er det ret nemt at tรธrre sine egne krydderier: Skyl krydderierne. Tรธr dem sรฅ godt som muligt og lรฆg stรฆnglerne pรฅ en bageplade. Tรธr dem i ovnen ved 55ยฐC i 2-3 timer. De er fรฆrdige, nรฅr krydderiet er helt tรธrt og smuldrer mellem fingrene. Smuldr krydderierne af stรฆnglerne og kom det i et glas med lรฅg. Lav kun en slags ad gangen. Husk mรฆrkater.
Krydderiblandinger og rubs
Prรธv ogsรฅ de andre lรฆkre blandinger: Cajun, Kylling, Mexicansk Taco eller BBQ krydderiblandingen.
Hvis du vรฆlger at lave denne opskrift, sรฅ fortรฆl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig pรฅ Instagram med #6pm_dk