Kylling med Fennikel og Couscous | 6pm.dk

Italiensk-Inspireret Kylling med Fennikel og Couscous

Denne ret er en fantastisk blanding af italiensk elegance og spรฆndende smagsoplevelser. Saftig kylling i fad med den milde anis-smag fra fennikel, frisk citron, et strejf af varm kanel og et lille kick fra chili โ€“ en smagskombination, der virkelig lรธfter retten. Sammen med en enkel, sprรธd spidskรฅlssalat fรฅr du en bรฅde lรฆkker og nem hverdagsret, der er lige til at imponere med – perfekt til en hverdagsaften eller en hyggelig middag med venner.

Italiensk-Inspireret Kylling med Fennikel og Couscous

Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 2 smรฅ rรธdlรธg fintsnittet
  • 1 fennikel fintsnittet
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk chiliflager (efter smag)
  • 1 tsk fennikelfrรธ
  • 1 knsp kanel
  • 1 knsp safran (kan udelades)
  • 4 kyllingeoverlรฅr
  • 4 kyllingeunderlรฅr
  • 1 ds flรฅede tomater
  • 3 dl hรธnsebouillon
  • 2 laurbรฆrblade
  • 1 citron i skiver
  • 2 tomater grofthakkede
  • 20 oliven uden sten
  • 300 g couscous
  • 1 dl Koriander (eller bredbladet persille) grofthakket

Spidskรฅlssalat

  • 1 Spidskรฅl
  • 1 Agurk
  • 2 tomater
  • 1 bdt forรฅrslรธg
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 spsk grov sennep
  • Salt og peber

Sรฅdan gรธr du

  • Tรฆnd ovnen pรฅ 200โ„ƒ varmluft
  • Snit rรธdlรธg og fennikel i tynde skiver. Steg det i 1 spsk olie sammen med chiliflager, fennikelfrรธ og kanel i en pande ved mellemvarme i 15 min til fennikel er mรธre.
  • Kom safran i en lille kop varm vand og stil den til side.
  • Brun kyllingelรฅr pรฅ alle sider i 1 spsk olie i en pande ved hรธj varme.
  • Imens kommes flรฅede tomater til grรธntsagerne sammen med safran-vandet. Bryd de flรฅede tomater op med en ske. Fyld den tomme dรฅse med hรธnsebouillon og kom det ved retten. Kom til sidst laurbรฆrblade, grofthakkede friske tomater og oliven uden sten i panden og krydr med salt og peber.
  • Kom kyllingelรฅr i et ovnfast fad og kom grรธntsagerne over. Slut af med tynde skiver citron (gem lidt citron til dressingen).
  • Kom fadet i ovnen ved 200โ„ƒ varmluft i 35 minutter til kyllingen har fรฅet nok (prik i lรฅrkรธdet med en gaffel og se om der kommer klar vรฆske ud).
  • Snit spidskรฅl meget fint og bland med fintskรฅret agurk, tomater og forรฅrslรธg. Bland olivenolie, citronsaft, sennep og salt og peber og bland dressengen godt ind i salaten.
  • Varm couscous jf. anvisninger pรฅ pakken.
  • Server retten varm med grofthakket koriander over.

Har du spรธrgsmรฅl eller en kommentar? Sรฅ vil jeg blive glad for at hรธre fra dig.