Denne ret er en fantastisk blanding af italiensk elegance og spรฆndende smagsoplevelser. Saftig kylling i fad med den milde anis-smag fra fennikel, frisk citron, et strejf af varm kanel og et lille kick fra chili โ en smagskombination, der virkelig lรธfter retten. Sammen med en enkel, sprรธd spidskรฅlssalat fรฅr du en bรฅde lรฆkker og nem hverdagsret, der er lige til at imponere med – perfekt til en hverdagsaften eller en hyggelig middag med venner.
Italiensk-Inspireret Kylling med Fennikel og Couscous
Antal 4 personer
Ingredienser
- 2 smรฅ rรธdlรธg fintsnittet
- 1 fennikel fintsnittet
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk chiliflager (efter smag)
- 1 tsk fennikelfrรธ
- 1 knsp kanel
- 1 knsp safran (kan udelades)
- 4 kyllingeoverlรฅr
- 4 kyllingeunderlรฅr
- 1 ds flรฅede tomater
- 3 dl hรธnsebouillon
- 2 laurbรฆrblade
- 1 citron i skiver
- 2 tomater grofthakkede
- 20 oliven uden sten
- 300 g couscous
- 1 dl Koriander (eller bredbladet persille) grofthakket
Spidskรฅlssalat
- 1 Spidskรฅl
- 1 Agurk
- 2 tomater
- 1 bdt forรฅrslรธg
- 3 spsk olivenolie
- 1 spsk citronsaft
- 1 spsk grov sennep
- Salt og peber
Sรฅdan gรธr du
- Tรฆnd ovnen pรฅ 200โ varmluft
- Snit rรธdlรธg og fennikel i tynde skiver. Steg det i 1 spsk olie sammen med chiliflager, fennikelfrรธ og kanel i en pande ved mellemvarme i 15 min til fennikel er mรธre.
- Kom safran i en lille kop varm vand og stil den til side.
- Brun kyllingelรฅr pรฅ alle sider i 1 spsk olie i en pande ved hรธj varme.
- Imens kommes flรฅede tomater til grรธntsagerne sammen med safran-vandet. Bryd de flรฅede tomater op med en ske. Fyld den tomme dรฅse med hรธnsebouillon og kom det ved retten. Kom til sidst laurbรฆrblade, grofthakkede friske tomater og oliven uden sten i panden og krydr med salt og peber.
- Kom kyllingelรฅr i et ovnfast fad og kom grรธntsagerne over. Slut af med tynde skiver citron (gem lidt citron til dressingen).
- Kom fadet i ovnen ved 200โ varmluft i 35 minutter til kyllingen har fรฅet nok (prik i lรฅrkรธdet med en gaffel og se om der kommer klar vรฆske ud).
- Snit spidskรฅl meget fint og bland med fintskรฅret agurk, tomater og forรฅrslรธg. Bland olivenolie, citronsaft, sennep og salt og peber og bland dressengen godt ind i salaten.
- Varm couscous jf. anvisninger pรฅ pakken.
- Server retten varm med grofthakket koriander over.