Hotdog er en af de mest fantastiske mad-opfindelser, der er lavet. Den kan spises stort set når som helst og hvor som helst. Man får hotdog i København, New York, Brasilien, overalt i verden – selvom der altid er nogen, der lidt har misforstået konceptet. Hvad sker der lige i Sverige med rejesalat i hotdoggen?
Ellers har de fleste nogenlunde styr på det: en aflang bolle, en pølse, noget fyld, noget løg og naturligvis en kold Cocio til. Så kan man selv justere de enkelte dele: en krydret pølse, lidt chili, lidt jalapenos, tomater, friske krydderurter osv osv. Her er en hotdog meget taknemmelig at arbejde med.
Jeg må dog indrømme, at den klassiske hotdog med pølsebrød, pølse, ketchup, sennep, remoulade, ristede løg og rå løg toppet med syltede agurker er min favorit hotdog. Alle delene må gerne være hjemmelavede, men det sker lige så ofte, at der er Heinz ketchup og Maille sennep i hotdoggen. En af de ting, der dog næsten altid er hjemmelavet er pølsebrødet. Det smager simpelthen bare meget bedre med et godt friskbagt pølsebrød.
Lækre pølsebrød
Ingredienser
- 1 kg hvedemel
- 1/2 l vand
- 25 g gær
- 3 spsk sukker
- 1 tsk salt
- 1 æg
- 75 g smør (smeltet)
Sådan gør du
- Opløs gæren i lunkent vand
- Tilsæt mel lidt efter lidt. Når ca. halvdelen af melet er tilsat æltes salt, sukker, æg og smeltet smør i.
- Tilsæt resten af melet, ælt dejen godt igennem og lad den hæve lunt i 15-20 minutter.
- Form 16 pølsebrød og lad dem hæve lunt under et viskestykke i 30 minutter.
- Bag pølsebrødene ved 200°C i 12-14 min til de er lysebrune.
Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk
Har man mod på at eksperimentere, har FOOD REPUBLIC lavet denne fine oversigt over alverdens hotdogs: