Pizza Prosciotto Cotto | 6pm.dk

Hjemmelavet Pizza med Skinke

Pizza er en af de bedste og mest alsidige retter. Godt brรธd, tomatsauce og fyld, der kan varieres i det uendelige. Her er mine to bedste opskrifter pรฅ Pizza Prosciutto.

Ingredienser til en pizzasauce | 6pm.dk
Hjemmelavet pizzasauce

Lige fra ovnen

Nรฅr vi fรฅr hjemmelavet pizza, sรฅ er der ikke noget bedre end varme pizzaer direkte fra ovnen. Derfor laver jeg flere mindre pizzaer med forskelligt fyld i en 300 grader varm ovn med en pizzasten. Den fรธrste pizza er altid til ungerne og derefter er der dele-pizzaer med forskelligt fyld til alle, som spises efterhรฅnden, som pizzaerne kommer ud af ovnen. Det betyder, at jeg stรฅr og ruller en dej ud, kommer fyld pรฅ og kommer pizzaen i ovnen undervejs i middagen; men det tager ikke sรฆrlig lang tid, nรฅr dej og fyld stรฅr klar pรฅ kรธkkenbordet. Ulejligheden opvejes til fulde af de dampende varme og sprรธde pizzaer.

Pizza Prosciotto Cotto | 6pm.dk

Lidt om fyld og Rom

Helt grundlรฆggende er jeg stor tilhรฆnger af fรฅ og gode ingredienser pรฅ min pizza.

Det bedste jeg ved er en simpel pizza, som man fรฅr pรฅ en fortovsrestaurant i Italien. Smagen hรฆnger sammen med nogle fantastiske ferier og oplevelser i Rom. Varme efterรฅrsdage, romantik, historie overalt, en latte macchiato ved Trevi fontรฆnen – og smagen af pizza og solmodne tomater.

Hjemmelavet dej og pizzasauce

De to vigtigste ting ved en pizza er nok en sprรธd bund og en god pizzasauce.

Det er klart, at begge dele kan kรธbes i butikken, men skal det vรฆre rigtig godt, sรฅ er det hjemmelavet – og det er meget svรฆrt at gรฅ tilbage til kรธbe-udgaverne, nรฅr man fรธrst har prรธvet den hjemmelavede udgave.

5 tips til en perfekt pizza

  1. Brug fรฅ og gode rรฅvarer.
  2. Rul dejen tyndt ud. Jo tyndere jo sprรธdere.
  3. Kom ikke for meget tomatsauce pรฅ pizzaen.
  4. Brug en forvarmet bagesten eller som minimum en forvarmet bageplade. Fjern bagepapir efter et par minutter, sรฅ papiret ikke holder pรฅ fugten.
  5. Nรฅr pizzaen er fรฆrdig, dryppes den med lidt god olivenolie eller chili olie. Det fremhรฆver smagen.

OPSKRIFT NR 1:

Pizza med lufttรธrret skinke og saltede skalottelรธg

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 1 pizza

Ingredienser

  • 1 pizzadej*
  • 4-6 spsk pizzasauce*
  • 2 skalottelรธg
  • 100 g revet pecorino (eller parmesan)
  • 3-4 skiver prosciutto crudo (eller parmaskinke)
  • 2 spsk frisk rosmarin (eller 2 tsk tรธrret rosmarin)
  • Olivenolie
  • Salt og friskkvรฆrnet peber

Sรฅdan gรธr du

  • Skรฆr skalottelรธg i tynde skiver og drys med 1 tsk salt. Lad dem stรฅ i 10 minutter.
  • Rul dejen ud og smรธr et tyndt lag pizzasauce pรฅ.
  • Riv pecorino og fordel pรฅ pizzaen.
  • Tilfรธj skinke, saltede skalottelรธg, grofthakket rosmarin og lidt peber.
  • Bag i 5-10 minutter pรฅ hรธjeste varme โ€“ gerne 300ยฐC, sรฅ tager det ca. 5 minutter for en pizza.
  • Tag pizzaen ud og dryp med olivenolie.

OPSKRIFT NR 2:

Pizza med kogt skinke, tomater og mozzarella

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter

Ingredienser

  • 1 pizzadej*
  • 6 spsk pizzasauce*
  • 4 skiver prosciutto cotto
  • 1 kugle frisk mozzarella
  • 5 cherrytomater
  • frisk basilikum
  • Salt og friskkvรฆrnet peber
  • Olivenolie

Sรฅdan gรธr du

  • Rul dejen ud og smรธr et tyndt lag pizzasauce pรฅ.
  • Fordel skinke, mozzarella og halve cherrytomater pรฅ pizzaen. Drys med salt og peber og fordel basilikumblade
  • Bag i 5-10 minutter pรฅ hรธjeste varme โ€“ gerne 300ยฐC, sรฅ tager det ca. 5 minutter for en pizza.
  • Tag pizzaen ud og dryp med olivenolie.

Prรธv ogsรฅ en Pizza Mamma Lucia med hakket oksekรธd og broccoli eller en Hvid Pizza med kartofler, parmaskinke og rosmarin.

Hvis du vรฆlger at lave denne opskrift, sรฅ fortรฆl mig gerne om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og “tag” mig pรฅ Instagram med #6pm_dk.

Har du spรธrgsmรฅl eller en kommentar? Sรฅ vil jeg blive glad for at hรธre fra dig.