Hjemmelavet Ketchup

Der er mange gode opskrifter pรฅ lรฆkker hjemmelavet ketchup og fรฆlles for de fleste er, at det smager meget bedre end kรธbeudgaven. Man skal dog ikke forvente at lave en ketchup, der hverken ligner eller smager som Heinz, men i stedet fรฅr man en original ketchup, som giver et ekstra pift til burgeren eller din hotdog. Og sรฅ er det nemt, hurtigt og smager super lรฆkkert.
Pรฅ trods af, at jeg indledningsvis syntes, at denne ketchup var lidt sรธd, sรฅ viste den sig at vรฆre perfekt til en pรธlse. Og mine bรธrn syntes den er fantastisk, sรฅ kvalitetstesten er bestรฅet.

Prรธv ketchuppen til en hotdog med ristede lรธg eller til en hjemmelavet gourmet burger.

Hjemmelavet Ketchup

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter

Ingredienser

  • 500 g modne tomater
  • 1 lille รฆble
  • 1 lรธg
  • 2 fed hvidlรธg
  • 1/4 tsk kanel
  • 1/2 tsk stรธdt allehรฅnde
  • 100 g brun farin
  • 3/4-1 dl lagereddike

Sรฅdan gรธr du

  • Skรฆr tomater, lรธg og hvidlรธg i grove stykker. Skrรฆl รฆblet og skรฆr dette i grove stykker. Hรฆld det hele i en gryde sammen med kanel, allehรฅnde, farin og 3/4 dl lagereddike.
  • Lad det simre i 10 min og purer det med en stavblender. Smag det til med den sidste 1/4 dl lagereddike. Lad det koge i ca 15 min, indtil det har en nogenlunde fast ketchup-agtig konsistens. Det mรฅ gerne vรฆre lidt mere lind, da det bliver lidt tykkere, nรฅr den bliver kold. Hรฆld evt. en teskefuld pรฅ en kold tallerken og bedรธm konsistensen.
  • Pres massen igennem en si. Skyl glas med 2 tsk atamon i 1 dl vand. Hรฆld ketchuppen pรฅ varme, skoldede glas og sรฆt pรฅ kรธl.

Noter

Tip (eller Snyd): Er der bรธrn i huset, sรฅ hรฆld en smule rรธd frugtfarve i ketchuppen, sรฅ den fรฅr den “rigtige” farve.

Hvis du laver denne opskrift, sรฅ fortรฆl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig pรฅ Instagram med #6pm_dk

Har du spรธrgsmรฅl eller en kommentar? Sรฅ vil jeg blive glad for at hรธre fra dig.