Nemt og lækkert. Hønsesalat til frokostbollen er en favorit i hele familien. Jeg bruger den gerne som en clubsandwich med hønsesalat serveret i en frisk bolle sammen med lidt sprød salat.
Hønsesalaten – eller nok nærmere kyllingesalaten – kan gøres næsten så simpel, som man ønsker. Når jeg har god tid, bruger jeg kyllingebrystfilet og en tyk skive bacon fra det røgede baconstykke. Skal det gå hurtigt, kan den også sagtens laves med kylling i tern fra supermarkedet.
Karryen i dressingen er min favoritkarry “Sambhar” fra asaspice, som jeg køber, hver gang jeg kommer forbi Torvehallerne. Men brug en god og lidt stærk karry, så det smager af noget.
Prøv hønsesalaten på en god sandwichbolle, et sprødt ciabattabrød eller et ristet stykke godt rugbrød.
Sandwichboller med müsli | Ciabatta Flutes | Sprøde Manitobaboller |
Hjemmelavet hønsesalat med bacon og karrydressing
Ingredienser
- 1 kyllingebrystfilet (ca. 150 g)
- 1 tyk skive bacon (eller 4-5 skiver almindelig)
- 100 g champignon
Dressing
- 1 dl creme fraiche 18%
- 1 spsk mayonnaise
- 1 tsk dijon sennep
- 1 spsk kapers
- 1/2 tsk stærk karry
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kog kyllingefilet i 15 minutter og skær den i tern på ca. 1 cm.
- Steg bacon sprødt og lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle. Skær det i tern, når det er kølet lidt af.
- Skær champignon i kvarte eller i grove stykker og steg dem let gyldne i fedtstoffet fra bacon. Lad dem køle lidt mens dressingen røres.
- Bland dressingen af creme fraiche, mayonnaise, sennep, finthakkede kapers, karry og lidt salt og peber.
- Bland dressingen sammen med kylling, bacon og champignon. Stil hønsesalaten på køl.