Gullaschsuppe | 6pm.dk

Krydret Gullaschsuppe

Gullaschsuppe er en af mine favorit supper. Mest fordi jeg elsker krydret mad, der smager af noget, men ogsรฅ fordi den varmer fantastisk pรฅ en halvkold vinterdag. Den ligger ikke sรฅ langt fra en ungarsk gullash i smagen, men den har ogsรฅ varmen fra en god suppe.

Denne suppe smager ogsรฅ lidt af vinterferie, fordi nรฆsten alle restauranter pรฅ skisportstederne i ร˜strig, og sikkert ogsรฅ andre steder i det omrรฅde, har deres helt egen gullaschsuppe. Sรฅ jeg har vรฆret igennem en del supper og denne opskrift er den, som kommer tรฆttest pรฅ min “perfekte” gullaschsuppe.

Som til nรฆsten alle supper, hรธrer der godt brรธd til, sรฅ man kan fรฅ det sidste af suppen op. Jeg bager af og til et lรฆkkert fuldkornsflutes til, men lige sรฅ ofte er det et frisk flutes fra bageren.

Krydret Gullaschsuppe

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 400 g oksekรธd* i tern
  • 150 g bacon
  • 2 lรธg
  • 2 fed hvidlรธg
  • Smรธr til stegning
  • 4 gulerรธdder
  • 1 rรธd peber
  • 1 tsk rรธget paprika**
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk kommen
  • 2 ds flรฅede tomater
  • 3 soltรธrrede tomater (eller 2 spsk konc. tomatpure)
  • 8 dl oksebouillon
  • 8 dl grรธntsagsbouillon
  • 2 bagekartofler
  • Salt og friskkvรฆrnet peber
  • Creme Fraiche til servering
  • Godt brรธd

Sรฅdan gรธr du

  • Skรฆr bacon i tern og steg det gyldent i en gryde. Sรฆt bacon til side. 
    Skรฆr lรธg i store tern og snit hvidlรธg fint. Steg lรธgene blanke i lidt smรธr og sรฆt dem til side.
  • Brun kรธdet sammen med paprika og spidskommen. Lรฆg bacon og lรธg tilbage i gryden.
  • Hak de flรฅede tomater og de soltรธrrede tomater. Tilsรฆt dem sammen med bouillon, kommen, salt, peber, rรธd peber i store tern og gulerรธdder i skiver.
  • Kog i 30 minutter.
  • Skรฆr kartofler i tern og tilsรฆt dem til suppen. Kog yderligere 20 min fรธr servering.
  • Smag til med salt og peber og server med creme fraiche og godt brรธd.

Noter

*Brug f.eks. oksefilet eller steaks skรฅret i tern. Bruges bov fra ko eller kalv, skal det simre i op til 3 timer, for at kรธdet bliver mรธrt.ย 
**Har du ikke rรธget paprika,ย skal der 1 tsk almindelig paprika plus lidt chili i retten for at give den styrke; helst en frisk hakket chili.

Jeg bruger altid hele flรฅede tomater og hakker dem selv. Det tager 10 sekunder ekstra, men giver bedre tomater.

Hvis du laver denne opskrift, sรฅ fortรฆl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig pรฅ Instagram med #6pm_dk

Har du spรธrgsmรฅl eller en kommentar? Sรฅ vil jeg blive glad for at hรธre fra dig.