Et stykke kylling, cheddar, gouda, bacon – og en grill. Det er opskriften pรฅ den bedste og nemmeste grillede kyllingefilet nogensinde. Den kan serveres sammen med alle de lรฆkre grill-tilbehรธr, men en tomatsalat og lidt ris eller sommerpasta er rigeligt tilbehรธr.
Topping
Jeg har brugt revet cheddar og gouda som topping. Kyllingen kan sagtens tรฅle en smule smag fra en god ost, uden at det gรธr noget. Den amerikanske Monterey Jack ost indgรฅr i den klassiske udgave af retten, men blandingen af cheddar og gouda kommer ret tรฆt pรฅ den originale gode smag.
Jeg brugte ogsรฅ en grillsauce fra kรธleskabet, fordi det skulle gรฅ lidt hurtigt. I dette tilfรฆlde en BBQ sauce fra Holm, som passede rigtig godt til kyllingen. Men hvis det skal gรฅ helt rigtigt for sig, er det klart den hjemmelavede BBQ sauce, som skal bruges.
Jeg er tosset med den gode rรธgede bacon, som man selv skรฆrer ud. Det giver en bedre smag og jeg har selv styr pรฅ stรธrrelsen af skiver og tern. Der er typisk mere, end man kan bruge, sรฅ resten af baconen skรฆrer jeg i skiver og fryser ned.
Grillet kylling med Cheddar, Gouda og Bacon
Ingredienser
- 4 kyllingebrystfilet
- Salt og friskkvรฆrnet peber
- 2 dl BBQ sauce
- 1 dl revet cheddar
- 1 dl revet gouda
- 100 g bacon i tern
- 1 bk cherrytomater
- 4 forรฅrslรธg
Tilbehรธr*
- Ris*
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk hvidvinseddike
Sรฅdan gรธr du
- Tรฆnd ovnen eller grillen pรฅย 200ยฐC. Kog risen* efter anvisninger pรฅ pakken.
- Krydr kyllingefilet med salt og peber og grill eller steg 4-5 minutter pรฅ hver side, til kyllingen er gennemstegt.
- Steg bacon sprรธdt og lad det dryppe af pรฅ et stykke kรธkkenrulle.
- Lรฆg kyllingefilet i et ovnfast fad og smรธr rigeligt med BBQ sauce pรฅ. Fordel revet ost over alle kyllingefileterne.
- Kom fadet i grillen eller ovnen ved 200ยฐCย i 10 minutter til osten er smeltet.
- Skรฆr et par tomater meget fint og snit forรฅrslรธg fint. Skรฆr resten af tomaterne til en tomatsalat dryppet med en dressing af lidt olivenolie, eddike og salt.
- Fordel bacon, fintskรฅrne tomater og friske forรฅrslรธg over kyllingen og server med ris* og tomatsalat.
Noter
- Frisk sommerpasta
- Coleslaw
- Spidskรฅlssalat
- Italiensk tomatsalat med mozzarella og lidt basilikum