Æggekage må være en af grundstenene i den danske madkultur. Den må være blevet serveret lige siden vi fangede en høne og en gris, så vi kunne lave æggekage med bacon på. Dette er en nem og sikker opskrift, som giver en dejlig luftig æggekage. Den er uden hvedemel, da det skulle risikere at give en lidt klistret fornemmelse – og det vil man helst ikke have i sin æggekage. Den serveres med hjemmelavet ketchup for alle os amerikaniserede mennesker, der absolut ikke kan spise æg uden ketchup. Ellers hører der mere korrekt en god sennep til.
God gammeldags Æggekage
Ingredienser
- 8 æg
- 2 dl mælk
- 2 strøgne teskefulde Maizena eller kartoffelmel
- 1 pk bacon
- 1 pk gode cocktailpølser
- 1 pk prosciutto eller kogt skinke
- 1 håndfuld friskhakket purløg
- Salt og friskkværnet peber
- 10-12 cherrytomater
- Godt rugbrød og sennep (og ketchup til børnene)
Sådan gør du
- Steg bacon og læg det til side på et stykke køkkenrulle. Steg cocktailpølserne og skær dem i mindre stykker. Skær prosciutto i skiver og steg kortvarigt.
- Rør maizena ud i kold mælk og pisk æg med mælken. Rør havsalt og friskkværnet peber med i blandingen.
- Steg æggeblandingen over svag varme (5-6 af 9) i fedtet fra baconen i ca 20 minutter. Ryst forsigtig panden i små cirkler en gang i mellem, så æggeblandingen sætter sig. Man kan med fordel anvende et låg på panden, men det er ikke nødvendigt. Det er heller ikke nødvendigt at vende æggekagen, blot man har tålmodighed nok.
- Drys med hakket purløg og server med bacon, pølser, skinke, godt rugbrød og cherrytomater skåret i halve.
Tip
Du kan også lave æggekagen i ovnen: Hæld blandingen i et smurt ovnfast fad og bag 20-25 minutter ved 200° til massen er stivnet.
Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk