Vi elsker brรธd til maden. Det er sikkert forkert pรฅ alle mรฅder, nรฅr man nu skal skrue ned forย kulhydraterne, men detย er altsรฅ bare godt tilbehรธr. Og til supper er det uundvรฆrligt, nรฅr man skal have den sidste suppe op fra skรฅlen (og gryden). Derfor kommer jeg gerne lidt groft mel i dejen. Sรฅ kan man bilde sig selv ind, at det kun er knapt sรฅ usundt. Men “alt med mรฅde”, sรฅ gรฅr det hele nok alligevel.
Vil man gerne have et luftigt brรธd med den dejlige sprรธde overflade er der et par gode tip, som man kan bruge:
- Brug vand i stedet for mรฆlk. Det gรธr brรธdet mere luftigt.
- Spar pรฅ fedtet. Jo mere fedt i dejen jo mindre sprรธd overflade.
- Kom en ovnfast skรฅl med vand i bunden af ovnen. Det giver en sprรธd og blank overflade.
Fuldkornsflutes
Ingredienser
- 2 1/2 dl vand
- 25 g gรฆr
- 1 tsk salt
- 100 g fuldkornsmel
- 1 รฆg
- 15 g smรธr
- 1/2 tsk sukker
- 100 g graham
- 250 g hvedemel
Sรฅdan gรธr du
- Oplรธs gรฆren i lunkent vand. Rรธr fuldkornshvedemel i og tilsรฆt salt og sukker samt smeltet smรธr og det meste af et pisket รฆg (resten gemmes til pensling).
- Tilfรธj grahamsmel og hvedemel lidt ad gangen og รฆlt dejen. Lad dejen hรฆve lunt under et viskestykke i 30 minutter.
- Form 4 flutes og lad dem hรฆve 30 minutter.
- Lav nogle snit pรฅ tvรฆrs med en skarp kniv og pensl med รฆg. Bag ved 230ยฐC i 20 minutter.
Hvis du laver denne opskrift, sรฅ fortรฆl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig pรฅ Instagram med #6pm_dk