I anledning af Krรฆftens Bekรฆmpelses 1. udfordring i 2018: “Spis minimum 75 gram fuldkorn om dagen” er der bagt lรฆkre fuldkornsboller. Og selvom boller nok ikke redder dagen, sรฅ bรธr hele familien,ย sammen med fuldkornspasta, brune ris, havregryn og mรผsli, kunne nรฅ mรฅlet.
Det er lykkedes at finde en opskrift, hvor bollerne ogsรฅ er gode nรฆste dag, sรฅ der bรฅde er til eftermiddagskaffen og morgenmaden – hvis man ellers kan holde fingrene fra dem sรฅ lรฆnge.
Fuldkornsboller
Ingredienser
- 5 dl minimรฆlk
- 25 g gรฆr
- 300 g fuldkornsmel
- 450 g hvedemel
- 50 g smรธr
- 1 รฆg
- 1 spsk akaciehonning (eller sukker)
- 1 tsk salt
Sรฅdan gรธr du
- Oplรธs gรฆren i lunkent mรฆlk og รฆlt med fuldkornsmel og halvdelen af hvedemelet.
- Smelt smรธrret. Pisk รฆg og gem lidt til pensling. Tilsรฆt รฆg, smeltet smรธr, sukker og salt.
- Tilfรธj resten af hvedemelet lidt ad gangen og รฆlt dejen til dejen er god og blรธd og lige akkurat kan slippe fingrene. Dรฆk skรฅlen til med et viskestykke og lad dejen hรฆve i 60 minutter.
- Form 16 boller og tryk lad dem hรฆve lunt under et viskestykke eller husholdningsfilm i 30 minutter.
- Pensl med รฆg og bag ved 220ยฐC varmluft i 12-15 minutter til de er gyldenbrune. Lad dem kรธle af pรฅ en rist.
Der er rigtig mange gode opskrifter med fuldkorn, og generelt forsรธger jeg at udskifte 20-40% af hvedemelet i bagvรฆrk med andre slags mel som fuldkorn, graham, spelt, rug eller havregryn.
Spis min. 75 gram fuldkorn om dagen
“Forskning har vist, at fuldkorn forebygger tarmkrรฆft. Faktisk har du 17 pct. mindre risiko for at fรฅ tarmkrรฆft, hvis du f.eks. spiser en skive rugbrรธd og en skรฅl havregryn om dagen.”
Hvis du laver denne opskrift, sรฅ fortรฆl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig pรฅย Instagramย med #6pm_dk