Luftige boller med fuldkornshvedemel. De er hurtige at lave og passer perfekt til morgenmaden eller eftermiddagskaffen. Efter at have lavet dem en enkelt gang til familien, er de allerede et hit. Både den yngste og den ældste pige blev så glade for dem, at de hver især besluttede at bage bollerne selv – til stor glæde for os andre.
Boller med fuldkorn
Antal 12 boller
Ingredienser
- 1 1/2 dl vand
- 2 dl mælk
- 25 g gær
- 1 tsk salt
- 1 spsk akaciehonning
- 2 spsk rapsolie
- 200 g fuldkornshvedemel eller en anden grov mel
- 300 g hvedemel
- Lidt mælk
- Sesamfrø
Sådan gør du
- Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt mælk, salt, honning og olie.
- Rør fuldkornshvedemel i.
- Tilføj hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen.
- Lad dejen hæve lunt under et viskestykke i 30 minutter.
- Form 10-12 boller og lad dem hæve 15 minutter.
- Pensl med mælk og drys evt. med sesamfrø og bag ved 200°C i 12 minutter.
Noter
Lad bollerne køle af på en rist. Ellers kan der dannes kondens under brødet.
Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk
Mega fed opskrift
Hejsa…. Fin hjemmeside med absolut spændende opskrifter!
Jeg har bagt boller med fuldkorn, og de er klart godkendt…., men med kun 300 g hvedemel? Så ville jeg kun kunne lave pandekager med fuldkorn. Jeg vil tro jeg supplerede med 150 g hvedemel mere.
Hej Poul-Henning og tak for din kommentar 🙏🏼. Du har helt ret og opskriften er hermed rettet. Der havde sneget sig en trykfejl ind i fuldkornet 😃.