En enkel og meget lækker klassisk café salat med hjemmelavede brødcroutoner.
Caesar Cardini, opfinderen af Caesar salaten, er nok ikke helt enig i, at der skal tomater i, men det smager godt og så giver det lidt farve til salaten. Ellers ligger opskriften nogenlunde tæt op af den originale.
Husk at bruge ansjoser i dressingen. Det giver den helt rigtige salte smag, når den er blendet med i dressingen. Så opdager børnene det heller ikke.
Opskriften er simpel at lave, ser godt ud og smager virkeligt godt.
Frisk Cæsarsalat med Kylling og Croutoner
Ingredienser
- 1 spsk olivenolie
- 3 stykker kyllingefilet
- 1 stort romainesalat (eller iceberg, hjertesalat)
- 10 cherrytomater
- Parmesan
Croutoner
- 3 skiver daggammelt hvidt brød
- Olivenolie
Dressing
- 2 æggeblommer
- 4 spsk vand
- 1 tsk citronsaft
- 1 tsk dijonsennep
- 1 knsp sukker
- 2 fed hvidløg
- 3-4 ansjosfileter
- 3 spsk fintreven parmesan
- 2 dl olivenolie
- Salt og peber
Tilbehør
- Evt. godt brød
Sådan gør du
- Steg kyllingefileter 5-7 minutter på hver side i olivenolie. Skær fileter i tynde skiver.
- Kom alle ingredienser undtagen olivenolie i en blender og blend til en fin dressing. Tilsæt olivenolie langsomt og lidt ad gangen, mens der blendes. Smag til med salt og peber.
- Skær brødet i skiver og fjern kanterne. Pensl med lidt olivenolie og skær skiverne i tern. Læg brødet på en bageplade og bag ternene i ovnen ved 200 grader i 12 minutter indtil de er sprøde og gyldne. Alternativt kan de steges på en pande.
- Vend croutonerne i den skyllede romainesalat og halverede cherrytomater sammen med kyllingeskiver. Fordel lidt dressing over og drys med frisk revet parmesan eller parmasan skåret i tynde skiver med en kartoffelskræller. Serveres med godt brød til.
Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk