Nogle gange skal man bare have et godt flutes uden alt for mange dikkedarer. Dette sprรธde flutes er nemt, hurtigt og sรฅ smager det godt.
De franske flutes er klar pรฅ lidt over en time og passer rigtig godt som tilbehรธr til suppe eller en god gryderet. Jeg lavede brรธdet som tilbehรธr til en Spaghetti Bolognese.

Igen kan jeg godt lide den lidt rustikke tilgang, sรฅ dejen rulles blot groft til flutes, sรฅ de fรฅr lidt struktur, nรฅr de er fรฆrdige. Jeg har ogsรฅ prรธvet at lave to stรธrre og “fine” flutes af samme dej, men jeg foretrรฆkker klart fire rustikke flutes.

Franske flutes
Ingredienser
- 3 dl mรฆlk
- 25 g gรฆr
- 500 g mel
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- 1 รฆg
- Nigellafrรธ eller sesamfrรธ eller flagesalt
Sรฅdan gรธr du
- Oplรธs gรฆren i lunkent mรฆlk. Rรธr ca. halvdelen af melet i. Tilsรฆt salt og olie.
- Tilfรธj resten af melet og รฆlt dejen godt.
- Lad dejen hรฆve lunt under et viskestykke i 30 minutter.
- Del dejen i 4 og strรฆk dem groft ud til flutes, som efterhรฆver 30 minutter.
- Pensl med รฆg og drys med frรธ og evt. en smule flagesalt. Snit brรธdet et par gange med en skarp kniv. Bag ved 225ยฐC i 12-15 minutter*.