Dette lรฆkre fougasse brรธd fra Provence er utroligt nemt at lave og perfekt som tilbehรธr til langt de fleste retter, f.eks. en dejlig pastaret. Brรธdet i sig selv smager rigtig godt og sรฅ ser det festligt ud. Fyldet kanย varieres pรฅ mange mรฅder afhรฆngig af, hvad brรธdet serveres til. Denne udgave med citron og persilleย smager friskt, men alle andre krydderurter kan ogsรฅ anvendes. Brรธdet brugesย ogsรฅ i mere bastante udgaver med lรธg, tomat, ost, skinke osv., som er et mรฅltid i sig selv. ย Det bliver bestemt et frokost eller picnic projektย en anden god gang.
Fougasse
Ingredienser
- 25 g gรฆr
- 3 dl vand
- 150 g durummel
- 300 g hvedemel
- 2 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 2 spsk olivenolie
Fyld:
- skallen af 1 usprรธjtet citron
- 1 hรฅndfuld grofthakket persille
- 1 lille hakket lรธg
- 25 g smeltet smรธr
Sรฅdan gรธr du
- Oplรธs gรฆren i lunkent vand og tilsรฆt salt, sukker og olivenolie.
- Rรธr durummel i.
- Tilfรธj hvedemel lidt ad gangen og รฆlt dejen.
- Lad dejen hรฆve lunt under et viskestykke i 1 time.
- Del dejen i 2 dele og rul dem ud til 2 rektangler pรฅ ca. 15 x 40 cm.
- Bland smeltet smรธr med citronskal, persille og hakket lรธg og fordel det pรฅ hvert rektangel men hold kanterne fri. Fold dejen pรฅ midten og pres kanterne sammen. Skรฆr et langt snit i midten og seks mindre snit som et blad.
- Lad brรธdene hรฆve i 30 minutter.
- Drys med lidt mel og groft havsalt og bag ved 250ยฐC varmluft i 13-15 minutter.
Hvis du laver denne opskrift, sรฅ fortรฆl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig pรฅ Instagram med #6pm_dk