Enchilada med Kylling | 6pm.dk

Enchiladas med kylling

Nemme enchiladas, som er en traditionel mexicansk ret med tortillas fyldt med en lรฆkker sauce og kylling.

Dette er en af mine รฆldste og mest brugte opskrifter i min gamle opskriftsbog. Den er nem, hurtig og sรฅ smager den bare godt. Alle kan lide mexicansk mad og specielt disse enchiladas med kylling er en klar favorit i hele familien.

Enchiladas con Pollo

Disse enchiladas er lavet med kylling, som er stegt og derefter revet med to gafler. Det giver en helt speciel struktur i kรธdet, som bruges i mange mexikanske retter og for eksempel tarteletter. Det kan godt vรฆre lidt hรฅrdt at rive kyllingefileterne, og normalt er det et arbejde, der bare skal overstรฅs. Tricket er at komme kyllingekรธdet i rรธremaskinen med en dejspade og sรฅ lade den kรธre i 1 minuts tid pรฅ laveste hastighed, og sรฅ har man pรฅ ingen tid og med nรฆsten intet arbejde pulled chicken. Det virker bรฅde med kogt og stegt kylling. Sรฅ bliver det ikke meget nemmere!

Tortilla

Mexicanske madpandekager “tortillas” er normalt lavet pรฅ majsmel, men jeg bruger oftest tortillas lavet pรฅ hvedemel fra supermarkedet. Men kan man finde – eller mรฅske selv lave – majstortillas, sรฅ er det den foretrukne.

Chili

I denne ret er der et par chili i saucen. Jeg er jo ret vild med chili, mens resten af familien er mindre tilvรฆnnet til styrken. Sรฅ derfor laver jeg mine enchiladas, sรฅ alle kan spise dem. De behรธver ikke vรฆre super stรฆrke. Til gengรฆld kan jeg styre styrken bagefter med jalapenos og min chiliolie, som dryppes over min enchilada.

Jeg bruger hele, friske chili, som er hakket fint. Nogle gange griller jeg ogsรฅ chilien lidt sort og fjerner skindet, inden jeg hakker den og kommer den i retten. Det giver en lidt mildere chilismag.

Chili Olie | 6pm.dk

Enchiladas med kylling

Den bedste opskrift udenfor Mexico
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 4 stk kyllingefilet
  • 1 spsk olie
  • 1 lรธg
  • 1 tsk spidskommen
  • 1-2 rรธde chili efter smag og behag (eller 1/2 tsk chiliflager)
  • 2 fed hvidlรธg
  • 1 ds hakkede tomater (eller passata)
  • 2ยฝ dl hรธnsebouillon
  • 1 tsk italiensk krydderi* (eller ยฝ tsk oregano og ยฝ tsk basilikum)
  • Salt og friskkvรฆrnet peber
  • 8 store tortillas
  • 125 g revet ost (mozzarella eller cheddar)

Topping

  • ยฝ bdt forรฅrslรธg
  • 1 chili
  • 2 avocado
  • Evt. Creme Fraiche
  • Evt. Salsa**

Sรฅdan gรธr du

  • Forvarm ovnen til 200ยฐC.
  • Steg kyllingefileterne brune i lidt olie. Halver fileterne pรฅ langs og steg indersiden. Nรฅr de er gennemstegte rives fileterne i mundrette bidder med to gafler.
  • Hรฆld olie i en gryde og steg finthakkede lรธg i 2 minutter til de er klare. Tilsรฆt spidskommen, fintsnittede chili og presset hvidlรธg og steg videre i 2 minutter.
  • Blend de hakkede tomater og kom dem i gryden sammen med hรธnsebouillon, det italienske krydderi og salt og peber. Lad det simre i 10 minutters tid, mens kyllingefileterne rives.
  • Tag 1 dl af saucen fra i en skรฅl.
  • Tilsรฆt kyllingen til saucen og lad den simre, mens tortillaerne forberedes.
  • Varm en tortilla pรฅ panden inden den lรฆgges i det ovnfaste fad, som er smurt let med olivenolie. 1/8 af sauce og kylling lรฆgges i tortillaen og den rulles. Gรธr det samme med de sidste 7 tortillaer.
  • Fordel saucen uden kylling over tortillaerne og derefter drys med revet ost.
  • Retten gratineres i ovnen i 20 minutter eller indtil osten har fรฅet farve.
  • Top enchiladas med avocado, finthakkede forรฅrslรธg og evt. lidt friske chili alt efter smag og behag. Serveres varme sammen med creme fraiche og salsa.

Noter

*Nem opskrift pรฅ hjemmelavet italiensk krydderi
**Salsa kรธbes eller laves efter denne opskrift pรฅ frisk tomatsalsa
Skal der serveres nachos on the side med guacamole, er her min bedste opskrift pรฅ guacamole

Har du spรธrgsmรฅl eller en kommentar? Sรฅ vil jeg blive glad for at hรธre fra dig.