En lækker dip på 5 minutter til tapas eller som let tilbehør til aftensmaden. Den har en god dybde og en god syrlig smag, som passer til det meste.
Denne dip fik jeg serveret af Steen (med flyvernavnet TID) på mit arbejde som lækkert dip til mit knækbrød. Som mellemmåltid bruger jeg ofte et stykke knækbrød med lidt hønsesalat. TID viste mig denne dip, som er klar på den tid det tager at finde blenderen og åbne et par glas med peberfrugt, oliven og soltørrede tomaterer. Så har man den lækreste cremede dip med både sødt, salt og syrligt.
Den er perfekt som supplement til pesto og oliventapenade til tapas og ostebordet eller som supplement til dippen til shawarma. Men også i det daglige har jeg et glas stående. En spiseskefuld på et stykke hjemmelavet knækbrød er et super nemt mellemmåltid.
Dip’en passer også godt som tilbehør til de fleste aftenretter med både kylling og oksekød med ris eller kartofler. Den kan også bruges som alternativ til saucen. Prøv den for eksempel sammen med sprøde ovnstegte kartofler. Bland den med kogt pasta, så er der den nemmeste frokostret.
Dippedidip
Denne opskrift har 5 ingredienser, som passer godt sammen. Men der er masser af mulighed for at eksperimentere med indholdet, så det passer til ens egen smag og til aftenmenuen.
- Ristede, hakkede mandler.
- Parmesan, så går den mere over i en pesto.
- Krydderier, som persille, rosmarin, timian, cayennepeber, garam masala etc.
- Citronsaft for lidt mere syrlighed.
- Hvidløg
- Honning eller rørsukker for lidt mere sødme
- Chili, altid chili. Brug en frisk chili eller dryp med lidt chiliolie eller chilipasta.
Dip TID
Ingredienser
- 1 glas paprikastrimler (ca 180g drænet vægt)
- 1 glas grønne oliven uden sten (ca 200g drænet vægt)
- 5 spsk olivenolie
- 2 spsk soltørrede tomater
- Chili eller chilipasta (efter smag)
Sådan gør du
- Dræn alle ingredienser og kom dem i en blender. Blend indtil det er en cremet dip.
- Kom dip'en i et skoldet glas.