En dejlig hjemmelavet guacamole, som er frisk og fuld af god smag. Det perfekte tilbehør til enchiladas, nachos, burrito og alle de andre lækre mexicanske retter. Man kan blende den, hvis man er til det, men jeg foretrækker den rustikke og chunky guacamole. Det ser godt ud og det er som om, det bare smager af lidt mere.
Chili
Chilien kan hakkes med eller uden frø og med eller uden frøstol (som skulle indeholde størst koncentration af det stærke smagsstof capsaicin).
Jeg foretrækker at skære et lille stykke af og vurdere styrken. Ud fra dagens styrke, som jo kan variere en del, justerer jeg mængden af chili – men jeg hakker altid chilien med det hele.
Den perfekte Guacamole
Ingredienser
- 3 avocadoer
- 1 lille tomat
- 1 rød chili efter smag / kan udelades
- 1 lille rødløg
- 1 spsk snittet koriander
- 1 spsk limesaft
- 2 spsk cremefraiche 18%
- 1-2 dråber habanero/tabasco
Sådan gør du
- Del avocadoen, fjern kernerne og mos avocadoen groft med en gaffel.
- Fjern kernerne i tomaten og hak fint. Bland med finthakket rødløg, chili og koriander.
- Bland avocadoen med tomatblandingen og tilsæt creme fraiche og limesaft. Smag til med et par dråber tabasco.
- Skal guacamolen stå mere end 30 minutter inden den skal bruges, skal man presse lidt limesaft ud over toppen, så den beholder sin lækre grønne farve.
Helt unødvendig viden
Navnet avocado stammer fra et aztekisk ord, āhuacatl, der (også) betyder testikel.
Guacamole er blot āhuacamolli, eller avocado sauce.