Cremet Pasta med Mascarpone | 6pm.dk

Cremet pasta med mascarpone og soltørrede tomater

Dette er den lækreste og nemmeste pastaopskrift, som jeg endnu har prøvet. Den smager fantastisk med mascarpone og der er masser af fylde med aubergine. Retten tager 20-30 minutter at lave og den kan tilpasses, så den enten er vegetarisk eller med kylling. Det er et festmåltid, der nemt kan laves på en helt almindelig hverdagsaften.

Variationer

Retten kan varieres, så den passer præcis til din smag og til, hvad der lige er i køleskabet eller fryseren.

Fyldet i opskriften er aubergine, men jeg foretrækker lidt kylling, som kommes med i retten. Hvis det ikke er kylling, så prøv med hakket oksekød, hakket svinekød eller stegt bacon eller måske en god chorizo.

Er der i stedet mange grøntsager i køleskabet, så prøv med squash i tern, friske tomater, revet gulerod, peberfrugter i tern eller en håndfuld frisk spinat.

Mascarpone

Er du ikke vant til at bruge mascarpone, så prøv det i denne ret. Det er en frisk flødeost, som gør saucen cremet og samtidig lidt frisk. Mascarpone kan erstattes både af en Ricotta eller en ganske almindelig lækker flødeost, som smelter ned i tomatsaucen.

Cremet pasta med mascarpone og soltørrede tomater

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter

Ingredienser

  • 400 g pasta rigatoni eller din egen favorit
  • 400 g kyllingefilet* kan udelades
  • 1 aubergine i små tern
  • 200 g soltørrede tomater i olie groft hakkede
  • 2 skalotteløg fint hakket
  • 3 fed hvidløg fint hakket
  • 1 ds koncentreret tomatpure
  • 250 g mascarpone eller Ricotta
  • 1-2 tsk chiliflager efter smag
  • 1-2 tsk røget paprika eller almindelig paprika
  • Havsalt og friskkværnet peber

Tilbehør

  • 2 spsk parmesan revet
  • 2 spsk frisk basilikum hakket
  • 1 godt flutes

Sådan gør du

  • Skær aubergine i små tern (ca 1×1 cm) og læg dem i blød i vand.
  • Steg kyllingefilet til de næsten har fået nok. Skær fileterne i mundrette stykker og stil til side.
  • Kog pasta som angivet på pakken og dræn. Gem ca. 1 deciliter af pastavandet.
  • Varm 5 spsk olie fra de soltørrede tomater og steg finthakkede skalotteløg og hvidløg i 3 minutter, til de er blanke.
  • Dræn aubergine for vand, klem dem evt. let. Kom aubergine ned til løgene. Steg i 3 minutter.
  • Kom de grofthakkede soltørrede tomater ved, sammen med yderligere 1 spsk af olien, og steg videre i 5 minutter.
  • Tilføj tomatpure og de stegte kyllingestykker og lad det hele simre i 5 minutter.
  • Smag til med chili, paprika, salt og peber.
  • Vend mascarpone i saucen sammen med pasta. Kom også 1 dl pastavand i saucen og varm retten godt op i et minut (den skal ikke koge).
  • Drys med parmesan og hakket basilikum og server med godt flutes til.

Noter

* Retten kan nemt laves med disse variationer:
  • Uden kød.
  • 500 g hakket oksekød.
  • 4-500 g hakket svinekød.
  • 1-2 pk bacon eller pancetta.
I alle tilfælde, undtagen kødfri, steges kødet inden det kommes i retten.
Prøv også squash i tern, friske tomater, revede gulerødder, peberfrugter i tern eller en håndfuld frisk spinat.

Har du spørgsmål eller en kommentar? Så vil jeg blive glad for at høre fra dig.