Lรฆkre og sprรธde Ciabatta flutes som tilbehรธr til suppen, salaten og meget andet. De fleste ciabatta opskrifter tager forholdsvis lang tid, men denne er nem og hurtig.ย Pรฅ smรฅ 2 timer har man et lรฆkkert og friskbagt brรธd.
Ciabatta Flutes
Antal 4 brรธd
Ingredienser
- 5 dl lunkent vand
- 25 g gรฆr
- 2 spsk salt
- 1 dl olivenolie
- 300 g durummel
- 700 g hvedemel
Sรฅdan gรธr du
- Rรธr gรฆren ud i lunkent vand og tilsรฆt salt, olivenolie og durum melet og รฆlt det sammen. Tilsรฆt hvedemelet lidt ad gangen og รฆlt dejen, til den er en smule fugtig og blรธd. Man kan nemt justere fugtigheden med en smule vand eller hvedemel.
- Del dejen i 4 stykker og rul dem til pรธlser, der hรฆver lunt og tildรฆkket pรฅ en bageplade i 1 time.
- Forvarm ovnen til 250ยฐC. Stil brรธdene ind pรฅ den nederste ribbe og skru med det samme ned til 220ยฐC og bag dem i 15 - 20 minutter.
Tip
Bagt pรฅ bagesten bliver brรธdet endnu mere sprรธdt og sejt. Lรฆg bagestenen pรฅ pladen og sรฆt den i den kolde ovn. Stenen skal varmes ca. 20 minutter, inden brรธdene lรฆgges pรฅ.
Hvis du laver denne opskrift, sรฅ fortรฆl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig pรฅ Instagram med #6pm_dk
Rigtig god opskrift. Skeptisk til start over ciabatta uden fordej og langtidshรฆvning. Fungerede ogsรฅ fint dagen efter lidt vand og endnu en tur i ovnen
Jeg er glad for, at opskriften ogsรฅ virker for dig. Det er ogsรฅ en af mine favoritter, nรฅr der skal lidt brรธd til og man ikke har fรฅet sat dejen over dagen inden ๐