Chicken Tikka Masala er en af de bedste indiske retter med en blรธd smag og en lรฆkker cremet sauce. Samtidig er retten forholdsvis nem at lave. Pรฅ kun 45 minutter plus en times marinering har man den lรฆkreste Tikka Masala.
Chicken Tikka og Garam Masala
Chicken Tikka betyder kyllingebidder, som serveres sammen med krydderiblandingen Garam Masala. Jeg har kรธbt den lรฆkreste Garam Masala ved karrybutikken i Torvehallerne. Men alle Garam Masala kan bruges og man kan ogsรฅ lave sin egen, hvis man er meget entusiastisk.
Tips og tricks
Der er en smule ingefรฆr i retten og det er oplagt at bruge overskuddet til at lave sin egen ingefรฆrshot.
Jeg bruger en let grรฆsk yoghurt pรฅ 2% til marinaden og en mellem creme fraiche pรฅ 18% til saucen. Den fรฆrdige ret er virkelig god, og jeg syntes faktisk ikke, der krรฆves yderligere for at opnรฅ den lรฆkre cremede sauce.
Chicken Tikka Masala er normalt ikke sรฆrlig stรฆrk sammenlignet med andre indiske currys. Jeg bruger bรฅde chiliflager og en frisk chili i maden. Det kan justeres efter egen smag og bliver den for stรฆrk, kan det reddes ved at servere creme fraiche ved siden af. Herhjemme er familien “en halv chili” og jeg er “en hel chili”. Sรฅ derfor er chiliolien helt genial til at opnรฅ den rette styrke for mig.
Dagens tip: Halver en lime og stik en gaffel ind i frugtkรธdet i midten. Sรฅ er det nemt at presse saften ud.
Chicken Tikka Masala
Ingredienser
Marinade
- 600 g kyllingefilet
- 3 dl grรฆsk yoghurt 2%
- ยฝ lime
- 5 fed hvidlรธg
- 15 g ingefรฆr (ca 1 tsk revet)
- 2 tsk Garam Masala
- 1 tsk gurkemeje
- 1 tsk spidskommen
- ยฝ tsk chili flager (efter smag)
- ยฝ chili (efter smag)
- 1 tsk groft havsalt
Sauce
- 30 g smรธr (2 spsk)
- 1 lรธg
- 5 fed hvidlรธg
- 15 g ingefรฆr (ca 1 tsk revet)
- 1 tsk Garam Masala
- 1 tsk gurkemeje
- 1 tsk spidskommen
- ยฝ tsk chili flager (efter smag)
- 1 tsk koriander
- 1 tsk groft havsalt
- 2 ds passata (blendede flรฅede tomater)
- 1 tsk brun farin
- 1 dl Creme Fraiche 18%
Tilbehรธr
- Ris eller blomkรฅlsris*
Naanbrรธd - Koriander
- Mandelflager
Sรฅdan gรธr du
Marinade
- Skรฆr kylling i mundrette bidder. Riv ingefรฆr fint og pres hvidlรธg.
- Bland alle ingredienser til marinaden og bland kyllingen i.
- Mariner kyllingen i 1 times tid.
Sauce
- Tรฆnd ovnen pรฅ fuld grill.
- Skรฆr lรธg i tern og steg dem i smรธr i ca 5 min ved mellem varme til de tager lidt farve.
- Tilsรฆt revet ingefรฆr og presset hvidlรธg og steg videre i 1 min.
- Tilsรฆt krydderierne og steg videre i ยฝ min.
- Kom Passata ved og lad retten simre i 15 min. Blend saucen med en stavblender for en mere cremet konsistens.
- Kom kyllingen i et ovnfast fad eller en foliebakke og sรฆt den pรฅ รธverste rille under grillen i 10 min til kyllingen tager god farve. Gem resten af marinaden.
- Kog risen efter anvisning pรฅ pakken. Bruges blomkรฅlsris, varmes de fรธrst lige fรธr servering.
- Kom creme fraiche og brun farin ved tomatsaucen. Vend kylling og resten af marinaden i saucen. Varm retten godt igennem i 10 minutter.
- Pynt med koriander og mandelflager. Server rygende varm med lรฆkkert Naanbrรธd til.
Noter
Husk tilbehรธret: Lรฆkkert hjemmebagt Naanbrรธd