Denne chef salat er efterhånden en klassiker herhjemme. Det er en alsidig salat, som med en kombination af hårdkogt æg, kød og salat altid er et sikkert hit. Jeg så den første gang i newyorkerbyheart’s fantastiske kogebog og vi har siden fået den flere gange om året.
Chef salaten er ret fleksibel. Dens grundingredienser er hårdkogt æg, noget kød, tomat, agurk, salat og ost. Alle delene kan blandes og mixes alt efter, hvad køleskabet indeholder. Kødet kan være skinke i forskellige udforminger, kylling, roast beef, kalkun og så videre. Salaten kan blandes af det, man bedst kan lide og osten kan være ens favorit ost: gruyere, emmentaler, gouda, cheddar eller tilsvarende. Selv på dressingen er der frit valg: olie/eddike, ranch, ceasar, eller blot en god creme fraiche dressing.
Jeg holder mig generelt til newyorkerbyheart’s grundopskrift med æg, skinke, kylling, bacon og blandet salat, men dressingen er ofte den simple hjemmelavede creme fraiche dressing – eller hvis det skal gå stærkt, den færdige dressing i køleskabet.
Chef salat
Ingredienser
- 4 æg
- 200 g røget skinke
- 1 salathoved (f.eks. hjertesalat eller romaine)
- 1 bk cherrytomater
- 3 kyllingefilet
- 1 pk bacon
- 200 g emmentaler
- Godt brød
Dressing
- 1 dl creme fraiche (6%)
- 2 spsk mayonnaise
- 1/2 citron
- 2 forårsløg
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kog æggene 10 minutter og afkøl. Skær i både.
- Steg bacon og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Riv bacon i mindre stykker.
- Steg kyllingfileterne og skær dem i skiver.
- Skyl og skær salat og tomater. Skær skinken i strimler. Skær osten i tern.
- Snit forårsløg fint og bland med creme fraiche, mayonnaise, saften fra 1/2 citron og smag til med salt og peber.
- Server alle ingredienser anrettet i fire portionsanretninger, så man selv kan blande. Server med godt brød til.
Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk