Jeg havde ikke forudset, at en ret med kรธdsovs – bare uden kรธd – kunne smage sรฅ godt. Der er udelukkende grรธntsager i retten, og den smager som en bedre Ragรบ alla Bolognese. Kรฆmpe hit i hele familien. Ungerne havde ikke gennemskuet, at der slet ikke er oksekรธd i retten.
Retten er forholdsvis simpel at lave og udover, at den smager rigtig godt, sรฅ mรฆtter den ogsรฅ rigtigt fint. Den er inspireret af Jamie Oliver og tilpasset en lille smule til vore smagslรธg.
Champignon-Linse Bolognese
Ingredienser
- 1 gulerod
- 1 lรธg
- 2 fed hvidlรธg
- 1 stรฆngel selleri
- Olivenolie
- 2 laurbรฆrblade
- 1 spsk italiensk krydderi*
- 250 g mark-champignon
- 1 dรฅse grรธnne linser (ca 240 g)
- 2 spsk koncentreret tomatpure
- 2 dl grรธntsagsbouillon
- 1 ds flรฅede tomater
- Salt og friskkvรฆrnet peber
- 400 g pappardelle
- Parmesan
- Brรธndkarse til pynt
Sรฅdan gรธr du
- Skrรฆl og skรฆr gulerod, lรธg, hvidlรธg og selleri i grove stykker. Blend det fint i en blender.
- Varm olien en gryde og tilfรธj grรธntsagsblandingen samt laurbรฆrblade og krydderierne. Steg i 10 minutter under omrรธring.
- Rens og blend champignon og tilfรธj til gryden. Steg i 3 minutter.
- Hรฆld vรฆde fra linserne og tilfรธj dem til gryden sammen med tomatpurรฉ, bouillon og finthakkede hele flรฅede tomater.
- Lad retten simre i 10 minutter og smag til med salt og peber.
- Kog pastaen al dente efter anvisningerne pรฅ pakken.
- Tag laurbรฆrbladene op. Bland pasta og grรธntsags-bolognese. Pynt med brรธndkarse og friskrevet parmesan.
Noter
2 spsk basilikum
2 spsk merian
2 spsk oregano
1 spsk rosmarin
1 spsk timian
2 tsk hvidlรธgspulver
Blandes og opbevares i en dรฅse. I de italienske gryderetter er det super lรฆkkert med friske krydderier, sรฅ jeg foretrรฆkker 1 spsk timian, 1 spsk basilikum og evt. lidt oregano og rosmarin, nรฅr det stรฅr frisk i haven.
Hvis du laver denne opskrift, sรฅ fortรฆl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig pรฅย Instagramย med #6pm_dk