Lækker cajunkrydret laks, som er grillet “sort”, og serveret på en bund af grillet hjertesalat og rødkål. Det giver en anderledes salat med både god fylde og smag.
Cajun
Cajun beskriver den fransktalende del af befolkningen i Louisiana, som har deres helt egen kultur, herunder madkultur med diverse Gumbos og Étouffée – for ikke at tale om retter med alligator i…
Det er svært at beskrive smagen af Cajun krydderiet, som er en blanding af lidt stærkt og lidt fransk og lidt italiensk. Man kan bruge en færdig krydderiblanding, f.eks. Ragin’ Cajun Cajun Seasoning eller ASA Spice stødt Cajun, men man kan også meget nemt lave sit egen hjemmelavede cajun krydderi.
Grill
Laksen er blevet “Blackened”. Ikke fordi den er brændt på, men fordi rigeligt med cajunkrydderi på toppen grilles på en grillpande eller på grillen i haven og derfor bliver en smule sort.
Jeg har brugt et hjertesalat, som nemt kan halveres eller skæres i kvarte og grilles. I sig selv er der ikke så meget fylde i salat, så jeg tilføjede lidt rødkål. Både spidskål og kinakål vil også være super egnet i denne salat.
For at få lidt farve og smag har jeg brugt en frisk feldsalat, som jeg er ret vild med, og lidt persille, som kun jeg er ret vild med herhjemme. Men så må de andre jo pille det af igen.
Dressing
Dressingen er en virkelig god smør/citron dressing, som jeg er blevet inspireret til af Meyers Salater Året Rundt. Egentlig er det bare en olie/eddike dressing, som også ville gå fint til denne ret, men jeg kan kun anbefale at lave dressingen med smør i stedet. Smørret er stegt næsten som en cajun “roux”, og det passer perfekt til laksen.
Cajun Grillet Laks på Grillet Hjertesalat
Ingredienser
Laks
- 4 laksefilet
- 3 spsk *cajun krydderi
- 75 g smør
- 1 øko citron
Salat
- 2 hjertesalathoveder
- 1/2 lille rødkål
- 1 spsk vindruekerneolie
- 1 bk feldsalat
- 1 håndfuld bredbladet persille
Dressing
- 75 g smør
- 1 fed hvidløg
- 1 ⁄2 øko citron
- 2 spsk vindruekerneolie
- Salt og friskkværnet peber
Tilbehør
- Rugbrødschips eller flutes
Sådan gør du
- Skyl og slyng hjertesalat. Skær hjertesalat i kvarte og rødkål i tynde strimler. Steg dem på en varm pande i olie i 5 minutter, til salaten har fået farve og til rødkålen er gennemvarm, men stadig har bid.
- Skyl og anret feldsalat på et salatfad. Anret hjertesalat og rødkål ovenpå.
- Dup laksefileter tørre med køkkenrulle og smør lidt smør og dryp lidt citronsaft over. Lad dem trække i 5 minutter.
- Smelt 75 g smør i en gryde og lad det simre for lav varme i 15 minutter til det begynder at brune og dufte af nødder.
- Drys rigeligt med cajun krydderi på toppen af alle laksestykkerne for at få den rigtige farve og smag. Jeg lader skindet sidde på, mens fileterne bliver stegt, så den side skal ikke have krydderi.
- Steg laksefileter sammen med tykke citronskiver i “rigeligt” smør. Start med skindsiden opad og steg ca. 4 minutter til toppen af fileterne har fået en god farve og vend forsigtigt, så de steger videre på skindsiden. Skru ned til en mellemvarme, mens laksen steger færdig i ca. 5-7 minutter. Laksen må ikke stege tør, men skal være lidt lyserød i midten.
- Når smørret er ved at være færdigt kommes finthakket hvidløg ved de sidste par minutter. Herefter hældes smørret i en dressingskål og saften fra 1/2 citron, fintrevet skal og olie vendes i. Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Fjern forsigtigt skindet fra laksestykkerne og fordel dem på salaten sammen med de brunede citronstykker.
- Skyl persille og hak det groft, inden det fordeles ovenpå salaten. Dryp dressingen over salaten lige før den serveres sammen med lidt brød til.
Noter
- 2 spsk cayenne peber
- 2 spsk paprika
- 2 spsk hvidløgspulver
- 2 spsk løgpulver
- 1 spsk salt
- 1 spsk friskkværnet peber
- 1 spsk oregano
- 1 spsk timian