Pasta med kylling og en masse grøntsager er altid en succes og samtidig nemt at lave. Denne fettuccine med kylling er krydret med en krydderiblanding, der stammer fra Cajun kulturen i Louisiana. Den er ikke stærk, men har en god krydret smag.
Det er svært at beskrive smagen af Cajun krydderiet, som er en blanding af lidt stærkt og lidt fransk og lidt italiensk. Men det passer rigtig godt til stort set alle gryderetter (eller Gumbo, når man taler Cajun mad). Jeg kan kun anbefale at lave sin egen blanding, som er god at have stående i krydderi-skabet.
Cajun Fettuccine med Kylling
Ingredienser
- 1 pakke fettuccine
- 4-500 g kyllingefilet
- 1 spsk Cajun krydderi
- 1 tsk salt
- 1 spsk smør
- 1 rød peberfrugt
- 1 grøn peberfrugt
- 1 pk champignon
- 2 fed hvidløg
- 2 forårsløg (gem toppene)
- 2 dl hønsebouillon
- 3 dl (mad)fløde
- 1 tsk basilikum, tørret
- ¼ tsk røget paprika
- Salt og friskkværnet peber (gerne citronpeber)
Topping
- Forårsløg, toppe
Sådan gør du
- Skær kyllingefileter i strimler og krydr med cajun krydderi og salt. Steg kyllingstrimler i smør i 5-6 minutter indtil de har fået lidt farve. Læg kyllingen til side.
- Skær peberfrugter i strimler og champignon i skiver. Snit hvidløg og forårsløg fint. Gem lidt af toppene fra forårsløg til pynt. Steg først løgene i 1 minut. Tilsæt peberfrugt og steg videre i 1 minut. Tilsæt champignon og steg i ca. 5-6 minutter til det meste af væsken er fordampet.
- Læg kyllingen ned til grøntsagerne og tilsæt bouillon og madfløde sammen med basilikum, paprika, peber og en smule salt. Kog saucen op og lad den simre i 5 minutter.
- Kog pastaen efter anvisninger på pakken, mens saucen simrer.
- Bland forsigtigt fettuccine med saucen og pynt med finthakkede forårsløgstoppe og server straks.
Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk