En burger starter med en god hjemmebagt burgerbolle. Denne version er lidt grovere end mit traditionelle valg af burgerboller, og den passer perfekt til en lakseburger eller bare en god burger, hvor der godt mรฅ vรฆre lidt mere fylde og smag i bollen.
Gourmet Burger | Kyllingeburger | Lakseburger |
Nรฅr man tรฆnker over, hvor nemt det er at rรธre en dej sammen og bage nogle lรฆkre boller, sรฅ er det underligt, at det ofte er der, man springer over. Det tager 10 minutter at rรธre dejen sammen, 5 minutter at forme bollerne og 10 minutter at bage dem samt lidt ventetid ind i mellem. Jeg fรฅr helt dรฅrlig samvittighed, nรฅr jeg en sjรฆlden gang forfalder til at kรธbe en pakke fรฆrdige burgerboller.
Burgerboller skal vรฆre lidt flade, og det gรธr jeg ved at lade dem hรฆve med en ren bageplade over, som er trykket let ned over bollerne. Lรฆg evt. film eller bagepapir imellem. Sรฅ holder de en fin form.
Burgerboller med spelt
Ingredienser
- 2ยฝย dl mรฆlk
- 25 g gรฆr
- 100 g speltmel
- 350 g hvedemel
- 50 g smรธr
- 1 รฆg
- 2 spsk sukker
- 1 tsk salt
- Sesamfrรธ eller Nigellafrรธ
Sรฅdan gรธr du
- Oplรธs gรฆren i lunkent mรฆlk og รฆlt med speltmel og halvdelen af hvedemelet.
- Smelt smรธrret. Pisk รฆg og gem lidt til pensling. Tilsรฆt รฆg, smeltet smรธr, sukker og salt.
- Tilfรธj hvedemel lidt ad gangen og รฆlt dejen til dejen er god og blรธd og lige akkurat kan slippe fingrene.
- Dรฆk skรฅlen til med et viskestykke og lad dejen hvile i 20 minutter.
- Form 10 boller* og tryk dem flade. Lad dem hรฆve lunt under et viskestykke eller husholdningsfilm i 30 minutter.
- Pensl med รฆg og drys med sesamfrรธ eller nigellafrรธ. Bag ved 230ยฐC i 8-10 minutter til de er gyldenbrune. Lad dem kรธle af pรฅ en rist.
Noter
Hvis du laver denne opskrift, sรฅ fortรฆl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig pรฅ Instagram med #6pm_dk