Blommemarmelade | 6pm.dk

Blommemarmelade med kanel og mandler

Blommemarmelade holder desvรฆrre ikke sรฅ lรฆnge i vores kรธleskab – ikke fordi denย ikke kan holde sig, men fordi denย bliver revet vรฆk. Hen pรฅ efterรฅret er det tid til at sylte lidt og specielt blommemarmeladen nydes om morgenen enten for sig selv pรฅ morgenbrรธdet eller sammen med en god ost. Marmeladen er ogsรฅ sรฅ tilpas lรฆkker, at den sagtens kan bruge tilย desserten som det sรธde indlรฆg til et ostebord.

blommemarmelade-1

Vanille og kanel smager meget af efterรฅr og giver samtidig et lille hint af julen. Der skal ikke sรฆrligt meget kanel i, fรธr det smages meget tydeligt i marmeladen. Derfor er en knivspids heller ikke mere end en knivspids, med mindre man er meget glad for kanel.
Mandelsplitterne kan udelades, men jeg syntes, at det giver lidt bid til marmeladen.

Blommemarmelade med kanel og mandler

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 1 glas

Ingredienser

  • 500 g blommer
  • 200 g sukker
  • 1 vanillestang
  • 1 knsp kanel
  • 50 g hakkede mandler eller mandelsplitter
  • 1 tsk Atamon

Sรฅdan gรธr du

  • Kog blommerne kortvarigt. Flรฅ og udkern dem, nรฅr de er afkรธlet en smule.
  • Bland vanillekorn med en stor skefuld sukker. Bland det sammen med resten af sukkeret, kanel og blommerne i en lille gryde og kog under omrรธring i ca. 10 minutter, indtil den har konsistens som marmelade. Lรฆg evt. en skefuld pรฅ en kold tallerken for at kontrollere konsistensen, da marmeladen samler sig, nรฅr den afkรธles.
  • Skum marmeladen og tilsรฆt mandlerne.
  • Hรฆld marmeladen pรฅ et varmt skoldet glas, som er skyllet med 1 tsk atamon i 1 dl vand.

blommemarmelade-2

Hvis du laver denne opskrift, sรฅ fortรฆl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig pรฅ Instagram med #6pm_dk

Har du spรธrgsmรฅl eller en kommentar? Sรฅ vil jeg blive glad for at hรธre fra dig.