Blommemarmelade med Mirabel | 6pm.dk

Blommemarmelade af Mirabel

Blommemarmelade er noget af det lรฆkreste, og sรฅ er der masser af Mirabel blommer i august.

Jeg brugte en Mirabel Magda Jensen, som stรฅr bag vores hus. Blommen er rรธd med gult frugtkรธd og denne type er modne i slutningen af august. Naboen har et trรฆ med gule mirabel, og de er modne i midten af august.

Jeg var lidt sent ude, sรฅ jeg fik kun til et glas, men til gengรฆld var de fint modne. Blommerne skal vรฆre modne, men ikke alt for modne. Det giver en let syrlig smag, som passer helt perfekt til marmeladen.

Blommer til marmelade | 6pm.dk

Mirabellemarmeladen koges af to omgange. Pรฅ den mรฅde er skallerne noget nemmere at fรฅ af, da de ikke er sรฅ spรฆndende i marmeladen. Til gengรฆld nรฅr skallerne at give lidt flot farve til marmeladen.

Krydderier

Jeg bruger vanillesukker i denne opskrift – mest fordi vanillestรฆnger er sรฅ dyre, at mit sรธnderjyske hjerte nรฆgter at betale sรฅ meget.

Der er gode muligheder for at variere sin blommemarmelade. Prรธv for eksempel med 1 tsk anis, 1 tsk kardemomme eller revet skal fra 1 appelsin. Skal marmeladen vรฆre mere spรฆndende, sรฅ passer Mirabel fortrinligt sammen med 1 tsk chili. Sรฅ kommer den lidt over i chutney-genren.
Ogsรฅ de italienske krydderier giver interessante variationer af blommemarmeladen. Prรธv 1 tsk timian eller 1 tsk oregano. Sรฅ er der en krydret marmelade til en god stรฆrk ost.

Blommemarmelade af Mirabel

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 1 glas

Ingredienser

  • 1 kg Mirabel blommer
  • 1ยฝ dl vand
  • 1 tsk vanillesukker (eller 1 vanillestang)
  • 200 g sukker
  • Atamon

Sรฅdan gรธr du

  • Skyl og tรธr blommerne.
  • Udsten blommerne og kog dem i vand i 4-5 minutter, indtil de er blรธde.
  • Mos blommerne gennem en si for at fjerne skallerne. Jeg brugte mit spรคtztle jern, men en si med jรฆvnt store huller er fin.
  • Kom blommekรธdet sammen vanillesukker og sukker retur i gryden og kog under omrรธring i ca. 10 minutter, indtil den har konsistens som marmelade. Lรฆg evt. en skefuld pรฅ en kold tallerken for at kontrollere konsistensen, da marmeladen samler sig, nรฅr den afkรธles.
  • Hรฆld marmeladen pรฅ et varmt skoldet glas, som er skyllet med 1 tsk atamon i 1 dl vand.

Prรธv ogsรฅ Blommemarmelade med kanel og mandler eller Rabarbermarmelade med รฆble og vanille.

Blommemarmelade | 6pm.dk
Rabarbermarmelade | 6pm.dk

Har du spรธrgsmรฅl eller en kommentar? Sรฅ vil jeg blive glad for at hรธre fra dig.