Der er mange gode BBQ saucer derude, men skal det være rigtig godt, så laver jeg min egen BBQ sauce. Den kan nemt tilpasses og justeres, så den passer til min menu og min smag.
Denne BBQ sauce har jeg brugt igen og igen og igen, siden jeg blev inspireret af den Den Skaldede Koks grill kogebog. BBQ saucen er nem, hurtig og frem for alt, så smager den virkelig godt til grillmaden med hints af karry og chili, men uden at være alt for stærk.
Jeg bruger den både som BBQ marinade, hvor kødet marineres i en plastpose et par timer inden grillning, og som BBQ sauce, hvor den smøres på lige inden kødet er færdigt på grillen.
BBQ saucen passer til bøffer, kyllingefileter, grillspyd og grillpølser og stort set alt, der kan kommes på en grill.
BBQ saucen kan opbevares i et skoldet glas med låg i et par uger, men da den er så nem at lave, justerer jeg blot mængden og laver den, når den skal bruges.
BBQ sauce
Ingredienser
- 1½ – 2 dl Heinz ketchup
- 1 tsk engelsk sauce
- ½ tsk karry
- ½ tsk paprika
- ¼ tsk chipottle eller chilipulver
- 1½ tsk farin
- 1 tsk akaciehonning
- 1 tsk hvidløgspulver (eller 1 fed presset hvidløg)
- ½ tsk salt
- ½ tsk friskkværnet peber
Sådan gør du
- Bland alle ingredienser.
Noter
Marinaden er god til langt det meste, men skal den bruges til hele kyllinger på grillen, så prøv i stedet Chicken dry rub.
Hvis du laver denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk