Jeg er vild med æg om morgenen. Jeg er endnu mere vild med bagte æg i ovnen sammen med friske tomater, mozzarella og krydderurter om morgenen.
Det er en dejlig nem og lidt anderledes morgenmad. Med lidt hakkede urter og tomater har jeg hurtigt en god og farverig ret til brunchbordet, som ikke kræver det store arbejde. Det vigtigste tip til denne ret er, at blommen stadig skal være blød, når æggene serveres. Så er den perfekt.
Derfor kommer jeg osten rundt om blommen. Så kan man sådan nogenlunde se, om æggene har fået nok uden at skulle stikke hul (som jeg nogle gange gør).
Variationer.
Jeg kan godt lide at eksperimentere, og denne ret er også god med f.eks. feta eller revet parmesan. Også andre krydderier som rosmarin og basilikum er gode i retten alt efter smag og behag.
Og nå ja, så skal der serveres sprød bacon til. Sådan er det bare.
Bagte æg med tomater og mozzarella
Ingredienser
- Olivenolie
- 4 fed hvidløg
- 1 bdt purløg
- 1 rødløg
- 2 tsk timian
- 1 bdt bredbladet persille
- 4 tomater
- 2 ps mozzarella
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200°C.
- Smør 4 ovnfaste skåle med olivenolie og fordel finthakket hvidløg, purløg og rødløg i de skålene.
- Skær tomaterne i grove stykker og fordel i skålene sammen med hakket bredbladet persille og timian.
- Slå to æg ud i hver skål.
- Riv mozzarella med fingrene, så der er ca. ½ kugle i hver skål og fordel rundt om blommen. Krydr med salt og peber.
- Bag æggene i ovnen i 12-15 minutter til hviden lige netop er hård og blommen er blød. Lad skålene stå 2-3 minutter og pynt med bredbladet persille lige inden servering.
Prøv også disse lækre brunchopskrifter
Sandwichboller med müsli | Shakshuka med Chorizo | Sprøde Manitobaboller |
Hvis du vælger at lave denne opskrift, så fortæl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig på Instagram med #6pm_dk