Æblemarmelade er en lækker og anderledes marmelade, som er sød og syrlig på samme tid. Æblemarmelade går perfekt sammen med en skive ost enten til morgenbordet eller som tilbehør til en lækker tapas.
Jeg brugte datterens æbler fra æbletræet, men stort set alle søde æbler kan bruges. Prøv for eksempel med Granny Smith, Pink Lady eller Royal Gala.
Samme opskrift kan også bruges til en pæremarmelade.
I denne opskrift er der vanille og lidt kanel i æblemarmeladen. Kanel tilføjer en lidt julet stemning, og det passer rigtig godt til efterårs-marmelade.
Æblemarmelade
Ingredienser
- 500 g æbler*
- ½ dl vand
- ½ dl æblecidereddike
- 100 g brun farin
- 100 g sukker
- 1 tsk vanillesukker
- ¼ tsk kanel (kan udelades)
Eventuelt
- Rød frugtfarve
- 1 tsk atamon
Sådan gør du
- Skær æbler i kvarte eller tern. Fjern kernehuset. Kog æblerne i ca 15 minutter sammen med vand og eddike, til de er helt udkogte.
- Kom farin, sukker og vanille (samt evt lidt kanel) ved og lad marmeladen simre i 60 minutter.
- Brug en stavblender eller et piskeris til at blende marmeladen til en passende konsistens. Jeg kan godt lide min æblemarmelade helt blød.Her er der mulighed for at "snyde" lidt og gøre marmeladen mere indbydende med en smule rød frugtfarve.
- Kom marmeladen på et skoldet glas. Skyl evt. glasset med atamon blandet i vand. Marmeladen kan holde sig i et par uger.