Pizza med kartofler. Det er sprรธdt, lรฆkkert og smager virkelig godt og hvem skulle have troet det? Med frisk mozzarella, parmaskinke og lidt grรธn spinat er det et mere end godt alternativ til den typiske pepperoni pizza.
Hemmeligheden bag kartoflerne pรฅ en hvid pizza er tynde kartoffelskiver pรฅ ca. 1 mm. Bliver de meget tykkere, bliver de ikke gennemstegte pรฅ 10-12 minutter. Der skal stadig vรฆre lidt bid i kartoflerne. Nรฅr jeg har tid, plejer jeg at lรฆgge kartoffelskiverne i koldt vand i mindst 30 minutter. Det fjerner noget af stivelsen og giver en bedre struktur. Det samme gรฆlder i รธvrigt for hjemmelavede pommes frites.
“Man kan smage alle de forskellige ingredienser”
…og har man den rette kombination af ingredienser i retten, er det jo perfekt. Man kan lave pizzaen i sin rene hvide form med kartofler og lรธg alene, men med spinat, hvidlรธg, champignon og rosmarin giver det bare en bedre oplevelse. Specielt de tynde parmaskiver giver et godt lรธft til pizzaen med bรฅde sprรธdhed og lidt salt.
Pizzasten
Nu er jeg sรฅ heldig, at jeg har en pizzasten i min ovn, og det hjรฆlper meget pรฅ sprรธdheden i bunden. Der er mange slags pizzasten, og jeg har endnu ikke prรธvet at bruge en almindelig vรฆgflise, som nogle anbefaler, men jeg syntes, at en god pizzasten er en af de bedre investeringer, jeg har lavet. Stenen er anvendelig til bagning af alle slags brรธd og ikke kun pizzabunde. For at pizzastenen skal virke optimalt, skal den vรฆre gennemvarm, inden den bruges til bagning.
Pizzadej
Her er 2 opskrifter pรฅ en langtidshรฆvet pizzadej (13 timer) og en hurtig pizzadej (3 timer). Sรฅ er der frit valg.
Hvid pizza med kartofler, rosmarin og parmaskinke
Ingredienser
- Pizzadej*
- 4 spsk rรธd pesto
- 300 g kartofler (gerne store)
- Salt og friskkvรฆrnet peber
- 50 g spinat (eller babyspinat)
- 5 champignon
- 1 kugle frisk mozzarella
- 1/2 lรธg
- 4 skiver parmaskinke
- Olivenolie
- 2 fed hvidlรธg
- 1-2 kviste frisk rosmarin
Sรฅdan gรธr du
- Lav pizzadejen og rul den ud (eller rul den fรฆrdige dej ud). Tรฆnd ovnen pรฅ 250ยฐC.
- Skrรฆl kartoflerne og skรฆr dem i tynde skiver. Hvis tiden tillader lรฆgges skiverne i koldt vand i ca. 30 minutter, inden de drypper af.
- Fordel rรธd pesto pรฅ dejen og lรฆg kartoffelskiverne i et lag. Krydr med salt og peber.
- Skyl spinat og skรฆr lรธg og champignon i tynde skiver. Fordel spinat, champignon og mozzarella revet i mindre stykker pรฅ kartoflerne. Fordel herefter lรธgringe.
- Skรฆr parmaskiverne i tre dele og fordel dem pรฅ pizzaen. Dryp med olivenolie og krydr med snittet rosmarin og hvidlรธg i tynde skiver.
- Bag pizzaen ved 250ยฐC i ca. 10-12 minutter til osten har fรฅet farve. Server pizzaen varm.
Noter
Hvis du laver denne opskrift, sรฅ fortรฆl mig om det! Skriv en kommentar nedenfor eller tag et billede og tag mig pรฅ Instagram med #6pm_dk
Og nรฅ ja – ungerne vil helst bare have den helt almindelige ingen-dikkedarer skinke-cocktailpรธlse-pepperoni pizza uden alt for meget hurlumhej som lรฆkker italiensk prosciutto crudo eller andre lรฆkre toppings. Sรฅ det fรฅr de selvfรธlgelig…
Opskriften er: pizzadej, tomatpurรฉ, lidt italiensk krydderi, revet mozzarella, skinke i strimler, cocktailpรธlser, pepperoni – bag i 10 minutter.